Google+

Олександр Вітер і Борис Бурда — корпоративний батл в стилі телевізійного кулінарного шоу

Ведучі корпоративного заходу Олександр Вітер і Борис Бурда

Ідея організації такого корпоративного заходу була навіяна популярністю на телевізійному просторі різних кулінарних шоу, а потужний командоутворюючий ефект базувався на злагодженості дій команд. Три підрозділи компанії змагалися у приготуванні страв італійської кухні, а результат їх спільних зусиль перевершив всі очікування. Мені дуже імпонує творчий, нешаблонний підхід до організації корпоративних свят — в наш час вже нікого не здивуєш обридлими і заяложеними банальними тематиками. Завдання переді мною, як ведучим на корпоратив стояли дуже непрості: створити і втілити в життя нову концепцію нетривіального корпоративного заходу, не тільки об’єднавши співробітників фірми, але і підкресливши значущість кожного члена команди, мотивувати учасників до прийняття нестандартних рішень у незвичайній ситуації і при цьому не принизити їх особистого іміджу. По суті це свято було і внутрішньокорпоративним майстер-класом і водночас іміджевим заходом.

А тепер декілька слів про сам процес приготування такого івенту.

Прибувши на свої робочі місця, а це був робочий день, персонал фірми навіть не здогадувався про те, що їх сьогодні очікує. До офісу під’їхав автобус і всі співробітники були запрошені зайняти в ньому місця. По прибутті в ресторан гості не побачили традиційно накритих столів, а потрапили в атмосферу знімального павільйону телевізійної програми «Життя зі смаком. 1-й сезон» у світлі прожекторів і з націленими на учасників телевізійними камерами, що транслювали картинку на екрани. Режисер дав команду «Мотор!» і закрутилося! Кожен учасник шоу був одягнений у професійний фартух кольорів італійського прапора, я запросив команди на «робочі місця» , які були так само завчасно облаштовані.

Після вступних слів та постановки завдань я оголосив, що нам сьогодні буде допомагати і оцінювати нашу роботу справжній експерт в кулінарії, інтелектуал Борис Бурда. Всі приготувалися до оплесків і тут з’явився мій колега Женя Лагутін в образі «підставного Бурди», всі звичайно ж посміхнулися, проте оплесками підтримали …

Та коли на знімальному майданчику з’явився Борис Оскарович, подиву не було меж!

Попутно хочу зауважити, що Борис Бурда дуже милий чоловік, але разом з тим неймовірно вимогливий. Він брав публіку з низького старту — невеликих вікторин з приємними призами учасникам — книгами, автором яких він сам є .

Але коли настав час оцінювати кулінарну майстерність і злагодженість дій — він був принциповий і називав речі своїми іменами :-)

Відверто кажучи, ця якість мене, як ведучого корпоративу, цілком влаштовувала, тому що підлещування з боку експерта могло звести нанівець дух змагальності. При цьому Борис Оскарович критикував учасників найінтелігентнішим чином, не гордовито та зверхньо, як прийнято в кулінарних битвах на телебаченні, а з притаманним йому одеським гумором. Проте від цього учасникам було не легше. Батл є батл.

Отже, почали команди з приготування та захисту власноруч приготованого салату за індивідуальним рецептом, причому їх фантазія не була обмежена дефіцитом найрізноманітніших продуктів, які традиційно використовуються в італійській кухні.

Потім був приготований суп «Мінестроне», який продегустувли Борис Бурда з шеф-кухарем ресторану «Панорама». Слід також зауважити, що трактування і судження розходилися і серед учасників і серед тих, хто їх оцінював. Перемагали аргументи Бориса Бурди, не тільки як практика та експерта в кулінарії, а й знавця цікавих фактів  з історії появи продуктів на столі європейців, своєрідності подачі та сервіровки страв італійської кухні.

Потім учасникам було запропоновано приготувати піцу, яка була благополучно з’їдена на банкеті тими, хто її приготував. Можливо, саме тому всім вона шалено сподобалася :-)

Насправді хочеться висловити величезну подяку Борису Оскаровичу за участь у підготовці та за блискуче виконання своєї місії на корпоративному святі. А читачам і всім зацікавленим людям хочу сказати, що Борис Бурда — справжній трудоголік. Коли я оголосив паузу між приготуванням страв і на терасу винесли італійське вино, у нього була прекрасна можливість перепочити, але він настільки був захоплений грою, що, побачивши келихи з вином, промовив: «Шановні учасники, я ще не встиг розповісти вам про вино! Вино, як напій, було відомо …». І знову пішло- поїхало :-)

Склалося враження, що у цієї людини крім наявності фундаментальних знань,популярності і, відповідно, зайнятості не пропало щире бажання ділиться своїми знаннями, просто та по-свійськис пілкуватися з людьми, які його хочуть чути, і він може віддаватися цій справі без відпочинку.

Звичайно ж , коли були підведені підсумки , найстаранніші не залишилися без призів.

Після тригодинного тремтіння рук перед телекамерами (до речі, це нелегко — нарізати салат і одночасно бачити себе на телевізійних екранах, знаючи, що за тобою всі спостерігають) , після плідного кулінарного тренінгу учасники були запрошені в бенкетний зал. У дружній і спокійній атмосфері співробітники змогли поділитися враженнями, дегустуючи страви італійської кухні, приготовані для них справжніми професіоналами, які займаються цим кожен день.

У танцювальній паузі звучали енергійні популярні хіти у виконанні музикантів — групи «Комікси»,  солістом якої є мій давній та незабутній друг та колега Юра Гаюр, з яким я вже більше десяти років підтримую дружні і творчі стосунки.

komiksi

Не забули і про стилізований святковий торт…

В результаті кулінарного батла і співробітники і керівництво навчилися готувати, принаймні, три справжніх італійських страви, отримали незабутні емоції від самого процесу і вкусили радість життя і розвиватку в згуртованому і здоровому колективі.

До зустрічі на кулінарному шоу «Життя зі смаком — 2»! Цікаво, кого ж я запрошу на наступний сезон?

З повагою і вдячністю всім, хто мені допоміг у цьому івенті, шоумен Олександр Вітер.

Автор: Олександр Вітер